Jan HAMMENECKER

Koen Mortier start opnames ’22 Mei’

Posted in cinema by Jan Hammenecker on 11 October , 2009

Na de film ‘Ex Drummer’ start Koen Mortier volgende week met de opnames van ’22 Mei’, een psychologisch drama met Sam Louwyck in de hoofdrol.

’22 Mei’ gaat over de slachtoffers van een zelfmoordaanslag. Sam, een wat troosteloze veertiger, werkt als bewakingsagent in een winkelcentrum. Zijn leven wordt door elkaar geschud wanneer er op een dag een jongen met een rugzak zichzelf in het winkelcentrum tot ontploffing brengt.

Het scenario is geschreven door Koen Mortier, die tevens instaat voor de regie. Naast in de hoofdrol Sam Louwyck (‘Any Way the Wind Blows’, ‘Lost Persons Area’), zijn ook Titus De Voogdt, Steffi Peeters, Jan Hammenecker, Wim Willaert en Gunther Lamoot in de film te zien.

De opnames vinden plaats in Brussel, Luik en Rotterdam.

’22 Mei’ is een productie van Epidemic (‘Ex Drummer’, ‘Small Gods’). De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en zal in de bioscopen verdeeld worden door KFD. (belga/lb)

08/10/09 18u29