ASSISEN

Vlaamse televisiereeks van Lenny Van Wesemael en Frank Van Mechelen voor Play4

Met: Violet Braeckman, Geert Van Rampelberg, Filip Peeters, An Miller, Joke Emmers, Natali Broods, Ben Segers, Lukas Bulteel, Veerle Dejaeger, Noa Tambwe Kabati, Sara De Bosschere, Katelijne Verbeke, Michaël Pas, Oscar Willems, Dahlia Pessemiers, Arne de Tremerie, Pol Van den Broek, Wim Vanlessen, Maïmouna Badjie, Jan Hammenecker, Zouzou Ben Chikha, Peter Bulckaen, Kim Van Oncen, Vic De Wachter en Gilda De Bal.

Een moordzaak, een slachtoffer, een beklaagde, een getalenteerde advocaat en een keiharde officier van justitie. De jury wordt gevormd door het publiek, de kijkers, de mensen thuis. Elke kijker maakt deel uit van de grootste jury ooit in Vlaanderen en beslist mee over schuld of onschuld. Daarvoor zal het Vlaamse publiek goed moeten luisteren naar alle getuigenissen en pleidooien die via flashbacks tot leven komen. Twijfel, discussie, achterdocht en een spannende conclusie vormen de basis. Spreken de getuigen de waarheid? Of zijn ze zelf verdacht? De waarheid komt pas aan het licht na het vonnis van schuld of onschuld.